De ce să aleg un server VPS?

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu terminologia, VPS înseamnă Virtual Private Server, adică un server virtual. Cu alte cuvinte, o maşină virtuală, după cum îi spune şi numele, care beneficiază de un sistem de operare propriu ce funcţionează în mod independent. La prima vedere, există unele similitudini între noţiunea de server VPS şi noţiunea de server dedicat, însă ceea ce este cu adevărat important în ceea ce priveşte serverele VPS este că beneficiarul îl poate configura după bunul său plac şi în funcţie de ceea ce are nevoie să facă. În cele ce urmează veţi afla mai multe despre serverul VPS.

Drept urmare, de ce aţi alege un server virtual în detrimentul unei alte variante? Răspunsul este unul simplu: deoarece ţineţi la afacerea voastră şi vreţi ca totul să meargă bine, fără să întâmpinaţi probleme. Chiar dacă nu există mari diferenţe între un server VPS şi un server dedicat, există o diferenţă notabilă între un server shared şi primele două menţionate, deoarece utilizatorul nu beneficiază de atât de multă siguranţă sau de puterea de a personaliza serverul respectiv, ca în cazul serverului privat: https://www.thc.ro/gazduire-vps.

Printre cele mai importante caracteristici ale unui VPS se numără posibilitatea de a reinstala sistemul de operare, oricând se doreşte acest lucru, fără să se întâmpine neplăceri sau probleme. În plus veţi beneficia de un număr mare de domenii găzduite astfel încât un eventual consum de resurse nu mai reprezintă niciun fel de problemă, fie că deţineţi un magazin online, fie aveţi un proiect online, fie sunteţi un domainer.

În cazul unui server shared, numărul de domenii găzduite este limitat ceea ce poate reprezenta un impediment în unele cazuri. Tot în cazul unui server virtual aveţi parte de acces root, adică aveţi acces fără limite la server ceea ce facilitează instalarea unor anumite aplicaţii dar şi rularea acestora.

De ce să aleg un server VPS?

Ceea ce înseamnă că, practic, serverul nu se poate folosi ca şi un computer obişnuit, poate fi folosit pentru sarcinile zilnice de navigare a internetului cu menţiunea că principala menire a serverului nu este aceea de a servi drept PC ci de a se ocupa de clienţi, de vizitatorii site-ului etc.

Pe lângă toate acestea, trebuie să ţineţi cont de faptul că există şi unele script-uri mai pretenţioase care necesită anumite configurări ale serverului, configurări care cu un server shared nu pot fi efectuate, problemă care nu există în cazul unui server privat.



De ce să aleg un server VPS? publicat: 2020-01-09T10:24:48+02:00, actualizat: 2020-01-09T10:29:22+02:00 by Wellcome.ro