Ce este şi ce poţi face cu un SmartWatch

Dacă în întreg secolul XX ceasul de mână nu a fost altceva decât un accesoriu cu mecanisme a cărui utilitate era limitată strict la afişarea orei, în secolul XXI utilitatea ceasului de mână va fi cu totul alta. Noile ceasuri inteligente de tip SmartWatch vor înlocui treptat ceasurile clasice şi vor aduce funcţii noi despre care nici nu puteam vorbi până acum câţiva ani.

Ceasul inteligent SmartWatch este ultima provocare a miniaturizării. Cu ani în urmă am înţeles destul de uşor cum sunt dispuse modulele şi componentele într-un PC sau laptop, ulterior am făcut eforturi să înţelegem iarăşi cum au încăput toate acestea într-o tabletă sau într-un smartphone, acum ne întrebăm iarăşi cum de încap toate aceste componente într-un Smartwatch şi parcă este imposibil de înţeles.

SmartWatch este de fapt un computer portabil de dimensiuni foarte mici, a cărui inteligenţă este uimitoare cu şi fără lucrul în tandem cu un Smartphone.

Smartwatch-2

În doar câţiva centimetri cubi, ceasurile SmartWatch includ: carcasă cu butoane, ecran tactil, baterie, card de memorie, ceas şi după caz: telefon mobil, afişaj grafic, cameră video, difuzor, microfon, accelerometru, termometru, altimetru, barometru, bluetooth, GPS etc.

Smartwatch-1

Ceasurile comunică excelent atât cu telefoanele cu sistem de operare Android, denumirea uzuală fiind cea de Smartwatch Android, cât şi cu telefoanele cu sistem iOS, adesea numite prin analogie Smartwatch iOS, dar şi cu alte dispozitive wireless precum: căşti wireless, display Head-Up, pompă de insulină etc.

Smartwatch-3

Desigur, totul depinde de modelul ales, de generaţie şi de preţ, însă precum aţi constatat diferenţele sunt deja enorme faţă de vechiul ceas clasic iar lucrurile nu se vor opri aici! Totul va evolua treptat, pe măsură ce se vor descoperi noi utilităţi şi necesităţi.

Până atunci, este bine să ştim că ceasurile SmartWatch compatibile cu Android sau iOS deja ştiu cum să ne facă viaţa mai plăcută în foarte multe feluri: apelare telefonică, handsfree, sincronizare apeluri, SMS şi email, meteo, Facebook, Twitter şi Skype, radio FM, calendar, planificator, player media, telecomandă, aplicaţii mobile, notes cu dictare, translator, file manager, alarmă, funcţie anti depărtare de telefon, funcţie găsire telefon rătăcit etc.

Lista continuă cu noi şi noi funcţii şi cine ştie unde se va opri în viitor: tracker de fitness, reminder sedentarism, tracker de activitate sportivă GPS pentru antrenamente, scufundări şi sport în aer liber, cu funcţii de urmărire a traseului, a scufundării, a numărului de ture şi a vitezei de alergare, a numărului de paşi, cronograf, hărţi, busolă, asistent de nutriţie, dieta zilnică, monitorizare a caloriilor, aplicaţii pentru reducerea stresului, relaxare şi meditaţie, senzor pentru agresivitatea soarelui, monitorizare a bătăilor inimii, monitorizare a somnului etc.



Ce este şi ce poţi face cu un SmartWatch publicat: 2016-12-05T09:09:17+02:00, actualizat: 2017-01-27T09:51:55+02:00 by Wellcome.ro